Stezka korunami stromů Krkonoše je vítězem soutěže Stavba roku Královehradeckého kraje 2018

28.listopadu

V soutěži Stavba roku 2018, kterou od roku 2004 pořádá Královehradecký kraj společně s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů, Svazem podnikatelů ve stavebnictví a Českou komorou architektů, rozhodovala o vítězi odborná porota. Ta všechny přihlášené stavby, kterých bylo letos hned třináct, navštívila a následně rozhodla o vítězích. Těmi se letos staly Stezka korunami stromů Krkonoše v Janských lázních a Petrof Gallery v Hradci Králové.

„Máme z vítězství obrovskou radost. Je to letos dokonce již druhé ocenění naší Stezky v soutěžích. Budeme si muset začít dávat pozor, abychom nezpychli,“ řekla po převzetí ocenění Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše.

„Vítězství v této soutěži je pro nás o to cennější, že jsme ho získali na základě rozhodnutí poroty složené z odborníků a profesionálů. Když k němu přidáme i letošní vítězství v soutěži DestinaCZe, kterou pořádá CzechTourism a rozhoduje v ní svými hlasy široká veřejnost, tak si naše Stezka získala sympatie opravdu všech v republice. To je přesně to, v co jsme při její výstavbě doufali. Obě vítězství společně oceňují práci našeho týmu a samozřejmě pana Josefa Stögera, architekta a autora Stezky korunami stromů Krkonoše,“ řekla k vítězství Radana Křížová, která má na starosti strategický marketing stezek korunami stromů v Čechách, Slovensku a Slovinsku, kde bude nová stezka otevřena příští rok v létě.