Stezka korunami stromů Krkonoše oslavila první výročí

2.července

Krkonošská stezka měla velký důvod k oslavám. Za uplynulých dvanáct měsíců ji navštívilo více než 330 tisíc českých a zahraničních turistů, takže se stala jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí nejvyšších českých hor a celého východočeského regionu. „Počet návštěvníků neustále roste, takže očekáváme, že během letošních dvou prázdninových měsíců se jich na Stezku přijde podívat dalších 200 tisíc,“ předpovídá Filip Pekárek, jednatel společnosti provozující Stezku. Nová atrakce výrazně oživila turistický ruch v donedávna méně navštěvované východní části Krkonoš. „Stezku neustále vylepšujeme, na jaře jsme nainstalovali několik nových zábavních a edukativních prvků, které zvyšují atraktivitu Stezky pro všechny věkové kategorie,“ říká Marie Jarkovská, ředitelka Stezky. Bezbariérová Stezka je otevřena 364 dní v roce (s výjimkou Štědrého dne) a dlouhodobě spolupracuje s pracovníky Správy Krkonošského národního parku, kteří vytvořili koncept celé její edukativní části zaměřené zejména na ochranu přírody.